Amerikansk mann dømt til fengsel

Amerikansk mann dømt til fengsel for å ha underslått 20 millioner dollar av ICO investorfond

San Francisco-baserte Jerry Guo representerte seg selv overfor klienter som ICO-konsulent, og underslått deretter penger nå verdt over $ 20 millioner.

En mann i San Francisco setter kursen i fengsel etter at en amerikansk domstol dømte ham for å ha utført en kryptovaluta-svindel på flere millioner dollar, ifølge en pressemelding fra Department of Justice (DOJ) tirsdag.

Jerry Ji Guo, 33 år, ble avsatt en seks Bitcoin Circuit måneders dom av den amerikanske distriktsdommeren Beth Labson Freeman og beordret til å betale nesten 4,4 millioner dollar i oppreisning etter at han hadde erkjent straffskyld for svindel med initial myntoffer (ICO).

Under høyden av ICO-mani i 2018 representerte Guo seg selv overfor klienter som ICO-konsulent, og tilbød seg å utføre markedsføring og konsulenttjenester på vegne av kryptovalutaoppstart.
Abonner på Blockchain Bites, vår daglige oppdatering med de siste historiene.

Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre

I stedet for å utføre sine oppgaver som lovet, underslot Guo kundenes kontanter og kryptovaluta. Han ble tiltalt av en føderal storjury for forbrytelsen i november 2018.

San Francisco-mannen erkjente seg skyldig i ett antall wire-svindel i august 2019. Han hadde blitt siktet på ytterligere syv punkter, men de ekstra anklagene ble avvist. Guo var potensielt på kroken i 20 år i fengsel hvis han ble funnet skyldig i alle anklager, rapporterte Daily Beast den gangen.

I 2019 mottok den amerikanske regjeringen en fastsatt søknad om en foreløpig pålegg om fortabelse og fikk også tegningsretter for å ta beslag på Guos klientmidler. I henhold til en siste fortabelsesordre, og med hjelp fra Guo, er den amerikanske regjeringen nå i stand til å gjenopprette stjålet eiendom til ofrene.

Den nåværende verdien av stjålne kontanter og kryptovaluta er anslått til å være over $ 20 millioner, ifølge DOJ.

„Denne saken viser at vi kan bruke kriminell inndragning for å kompensere ofre for svindel, selv når kryptovaluta brukes i svindelen,“ sa den amerikanske advokaten David Anderson.

Guo har også fått ordre fra dommer Freeman om å utføre en periode på tre år med tilsyn fra myndighetene etter løslatelsen fra fengselet.