Röstning med digital valuta, Akoin och Blockchain: Veckans dåliga kryptonyheter

Kolla in veckans Bad Crypto-podcast.

Det är tillbaka till stabilitet för Bitcoin Code den här veckan när valutan fortsätter att slå på taket på 12 000 dollar. Var kommer det att gå nästa? En analytiker ser en Battle Royale när valar försöker driva mot 14 000 dollar . Andra investerare är mer optimistiska. De ser Berkshire Hathaways senaste försäljning av bankaktier och köp av aktier i ett guldgruveföretag som driver priset till 50 000 dollar . Men om Warren Buffett söker på banksystemet är han sen på festen.

Kim Dotcom kom dit för två år sedan – och påminde sina följare att han rådde dem att köpa Bitcoin

Men Federal Reserve kan komma att fånga upp. Guvernör Lael Brainard har avslöjat att Fed bedriver en digital dollar . En partner till den forskningen är MIT, som kommer att utveckla, testa och undersöka en digital valuta under två till tre år.

Fed är inte den enda som vaknar till blockchainens kraft. United States Postal Service har ansökt om patent för ett säkert omröstningssystem. Systemet använder blockchain för att säkra röstning via e-post . En nystart i Bulgarien erbjuder cryptocurrency till resenärer vars flyg är försenade i minst en timme . I Sydkorea har en miljon förare redan bytt en fysisk licens för en version med blockchain-stöd som används med en smartphone-app. Programmet lanserades först i maj.

Senegal kan dock göra att Sydkorea ser liten ut. Akon, den senegalesisk-amerikanska stjärnan och filantropen, säger att hans 6 miljarder dollar Akon City kommer att köras på den Stellar-baserade Akoin cryptocurrency . Hans verkliga Wakanda är redan 85 procent komplett, säger han. Ripple siktar ännu större. Under den nya VD Brad Garlinhouse försöker företaget bli Amazonas i cryptocurrency världen. Den vill flytta utöver gränsöverskridande betalningar och främja skapandet av nya applikationer i Ripple-nätverket .

Båda dessa projekt ligger i framtiden men åtminstone några av de mycket hypade blockchain-baserade smartphones och smartwatches är redan ute

Samsungs Galaxy S10 har stöd för mer än 30 kryptokurser i sin plånbok och företagets KlaytnPhone belönar användare med 2 000 Klay-symboler. Blockchain-företaget Sirin Labs Finney har inbyggd kyllagring samt ett DApp-ekosystem. Kyllagring är också en funktion hos urmakaren Franck Mullers Encrypto-klocka. Urtavlan har också en QR-kod för att ta emot Bitcoin-betalningar. Och i världen av sociala medier, Ignite, försöker en blockchain-baserad mikrobloggtjänstplattform att erbjuda ett alternativ till statscensurerade sociala medieplattformar .

Utvecklingen av blockchain-användning är dock inte alla superstäder, smartwatches och sociala medier. Asien letar efter blockchain för skydd mot brottslighet online under pandemin. Det ser ut som om de är på rätt väg. Binance har nyligen hjälpt Ukrainas cyberpolicy att identifiera och gripa brottslingar som är inblandade i en ransomware- och penningtvättoperation på 42 miljoner $ .

Och till slut, medan cryptoworlden i allmänhet är full av smarta människor med stora hjärnor, betalade någon bara 40 ETH, cirka 17 000 dollar, för en digital bild av en katt som ritades av Paris Hilton . Pengarna går till välgörenhet, så vi kanske bara kan säga att cryptoworlden är full av människor med stora hjärtan.